»

Tichetele de masa – acum mai usor de folosit!


Incepand cu februarie 2014, angajatorii vor putea acorda salariatilor tichete de masa intr-o noua forma – electronica, si nu doar pe suport hartie (potrivit Legii nr. 291/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 701 din 15 noiembrie 2013).

 

Tichetele de masa in format electronic sunt bonuri de valoare pe suport electronic si sunt destinate exclusiv acordarii alocatiei individuale de hrana a a salariatilor. Tichete vor fi emise sub forma unui card, dar care nu va avea caracteristicile asemanatoare cardului bancar, pentru ca nu permite retragerea de numerar.

 

Astfel, tichetele de masa electronice nu vor avea urmatoarele functii specifice cardurilor bancare:

  • nu va exista un cont de plati al salariatului atasat cardului;
  • va fi inhibata functia de retragere de numerar, astfel incat sa nu permita efectuarea unor operatiuni de tipul retragerii de numerar de la terminale.

 

Potrivit dispozitiilor care se vor aplica din februarie 2014, tichetul in format electronic va fi valabil numai daca sunt inscrise pe acesta sau sunt stocate intr-un alt mod in acesta urmatoarele informatii:

  • numele si prenumele salariatului care este in drept sa utilizeze tichetul de masa;
  • numele si adresa emitentului;
  • date referitoare la perioada de valabilitate;
  • interdictia de a fi utilizat pentru achizitionarea de tigari sau de produse alcoolice.

 

Tichetele de masa in format electronic vor putea fi alimentate exclusiv cu valoarea nominala a tichetelor de masa acordate de catre angajator si vor putea fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau pentru achizitionarea de produse alimentare.

 

Spre deosebire de tichetele de masa pe suport hartie, care nu permit acordarea restului de bani la achizitionarea unor produse a caror valoare este mai mica decat valoarea nominala inscrisa pe tichet, tichetele electronice au un alt regim de utilizare.

 

Contact
strada Vasile Gherghel, nr. 12, sector 1 011523, Bucuresti
021-224 55 24 / 021-224 55 25
© Copyright Danubius-Exim 2023. Toate drepturile rezervate.