»

Registrul de bani personali – obligatoriu pentru operatorii care utilizeaza case de marcat

Conform OUG 8/2015 devine obligatoriu pentru operatorii comerciali ce sunt obligati sa utilizeze case de marcat intocmirea unui registru de bani personali, unde la ora inceperii programului de lucru trebuie sa se inregistreze sumele de bani detinute de angajati, acesta fiind un document special intocmit in acest sens.

 

Prin intermediul Ordinului MFP nr. 513/2015 a fost adoptat modelul acestui registru de bani personali, documentul fiind atasat la acest articol, de unde il puteti descarca pentru consultare si utilizare.

 

Registrul de bani se completeaza zilnic la inceputul programului de catre angajatii comerciantului, nefiind permise  modificari, stersaturi sau spatii libere in cadrul documentului.

 

Toti comerciantii au obligatia ca pana la data de 7 mai sa notifice agentul fiscal competent in privinta intocmirii acestui document, informand asupra datei deschiderii registrului de bani personali, precum si numarul de pagini.

 

Atentie!

Operatorii economici sunt raspunzatori in privinta integritatii informatiilor cuprinse in cadrul registrului de bani personali, cu toate ca datele sunt completate de catre angajatii firmei.

 

Incepand cu data de 8 mai se pot aplica sanctiuni de 9000 lei operatorilor care nu respecta prevederile legale.

 

Va rugam sa consultati documentul atasat la acest articol pentru a afla toate detalii necesare, precum si pentru a intra in posesia modelului de registru de bani personali.

 

Contact
strada Vasile Gherghel, nr. 12, sector 1 011523, Bucuresti
021-224 55 24 / 021-224 55 25
© Copyright Danubius-Exim 2023. Toate drepturile rezervate.