»

Informatii case de marcat: modificarea TVA la 9% pentru alimente incepand cu iunie 2015

Incepand cu data de 1 iunie 2015, TVA-ul se va reduce de la 24% la 9% in cazul alimentelor, in aceasta categorie fiind cuprinse urmatoarele game de produse:

 

-          alimente, inclusiv bauturi, cu exceptia bauturilor alcoolice, destinate consumului uman si animal

-          animale si pasari vii din specii domestice

-          seminte, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor

-          produse utilizate pentru a completa sau inlocui alimentele

-          serviciile de restaurant si de catering, cu exceptia bauturilor alcoolice

 

Guvernul a precizat faptul ca aceasta masura este conforma cu legislatia europeana si este de natura a contribui in mod esential la reducerea evaziunii fiscale.

 

Trecerea la cota TVA de 9% va trebui operata in casele de marcat in noaptea de 31 mai spre 1 iunie, in acest sens comerciantii avand posibilitatea de a efectua singuri schimbarea sau de a apela la personal specializat.

 

In cazul comerciantilor care vand exclusiv produse alimentare schimbarea nu va fi dificil de operat in casa de marcat, insa in cazul comerciantilor care vand mai multe tipuri de produse, cota TVA va trebui modificata pentru fiecare produs in parte.

 

In cazul in care comerciantul doreste sa realizeze singur schimbarea, informatiile necesare in acest sens se regasesc in manualul aferent fiecarei case de marcat.

 

Danubius Exim dispune la nivel national de peste 1300 de tehnicieni service autorizati, care pot opera modificarile in casele de marcat.

 

In cazul in care aveti nevoie de asistenta in acest sens din partea unui tehnician service, va rugam sa ne contactati prin formularul disponibil in pagina de Contact sau la numerele de telefon disponibile pe site.

 

Contact
strada Vasile Gherghel, nr. 12, sector 1 011523, Bucuresti
021-224 55 24 / 021-224 55 25
© Copyright Danubius-Exim 2023. Toate drepturile rezervate.