»

Danubius Exim este una dintre primele companii care au pus bazele si au consolidat piata echipamentelor fiscale din Romania, avand un rol activ in fundamentarea legislatiei fiscale.

Misiunea sa de pionier in informarea, educarea si digitalizarea domeniului fiscal local, i-a confirmat pozitia de lider, dar mai ales increderea angajatilor, partenerilor si a clientilor, in cei peste 25 de ani de activitate. Danubius intotdeauna gandeste spre viitor si spre solutiile care aduc valoare firmelor sau institutiilor din Romania, dar si economiei locale. 

Istoric

1994 - 1996: Infiintarea companiei. Vanzare case de marcat Elite (Daisy Bulgaria). Semnare contract cu DATECS Ltd din Bulgaria pentru distributie si service case de marcat si echipamente electronice. Renuntare la colaborarea cu Elite (Daisy Bulgaria).

1999: Obtinerea Avizului Tehnic nr.1 pentru casa de marcat fiscala DATECS MP500TR ca urmare a intrarii in vigoare a OUG28/1999. Inceputul construirii retelei de distributie de case de marcat - 18 firme. Avizarea primului model de casa de marcat portabila in Romania! – Datecs MP5000

2006: Semnarea contractului cu Ingenico SA Franta pentru distributie si service echipamente POS bancare. Obtinerea certificarii ISO9001 de la LLOYD Register. Atingerea unui numar de 300 distribuitori in Romania

2010: Danubius Exim devine marca inregistrata. Atingerea unui plafon de vanzari de 30.000 POS bancare Ingenico

2011: Obtinerea certificarii ISO 27001

2013: Avizarea primelor case de marcat DATECS dotate cu Bluetooth ce permit legarea directa la dispozitive cu sisteme de operare iOS, Android sau Windows CE.

2014: Avizarea primei imprimante fiscale portabile in Romania Datecs FMP10. Danubius Exim sarbatoreste 20 de ani de la infiintare!

2015: Membru fondator ADAMEF - Asociatia Distribuitorilor de Aparate de Marcat Electronice Fiscale.

2016: Semnare contract de distributie cu firma Fujitsu

2017: In aprilie 2017 compania a obtinut certificarea PCI DSS Level 1

2018: Primele avize tehnice pentru 7 modele de echipamente fiscale conform noilor cerinte. Autorizatia nr.1,2,3,4,5,6,7 emisa de MFP 

2019: Avizarea tehnica conform noilor reglementari a primei imprimante fiscale portabile din Romania model FMP350 cu dimensiunea rolei de hartie de 79mm; Lansarea serviciului de call center numar cu suprataxa. DANUBIUS EXIM sarbatoreste 25 ani de la infiintare!

Servicii

Servicii directe catre comercianti la nivel national:

 • Interventii la sediile comerciantilor - fiscalizari, reparatii, completare acte, instruire si livrare consumabile;
 • Servicii de Urgenta pentru case de marcat si POS-uri bancare - interventii si reparatii; 
 • Servicii diversificate in functie de cerintele clientilor
 • Call center 24/7 cu linii de telefon dedicate pentru clientii cu contracte de service valide.
 • Acces la aplicatia CRM pentru comerciantii care au semnat contract de service.

Servicii directe catre institutiile bancare:

 • On site - instalari, relocari, inchideri POS la comercianti
 • Call Center dedicat pentru comerciantii bancii
 • Instruire
 • Inspectie la locatia comerciantului transmisa ulterior bancii solicitante

Misiune si valori

 Ca lider al domeniului fiscalitatii, Danubius Exim intotdeauna va urmari:

 • sa ofere cele mai performante echipamente si cele mai bune solutii fiscale din Romania;
 • sa sprijine si sa inspire angajatii pentru a-i ajuta sa fie cei mai buni in orice intreprind si sa obtina cele mai bune rezultate. 

Valorile companiei: adevar, munca, incredere, inovatie

Adevarul 

Ne ghideaza in fiecare decizie sau actiune pe care o luam, pana in cel mai mic detaliu, fie in relationarea cu colegii, clientii sau partenerii nostri, fie in abordarea tehnica a proiectelor si solutiilor pe care le livram.   

Munca

Este parte din ADN-ul nostru uman si profesional, fiind motivul pentru care am reusit sa fim cel mai important jucator al domeniului fiscal, si sa depasim orice provocare pe care ne-a ridicat-o acesta, in cei peste 25 de ani de activitate. 

Increderea

Suntem siguri ca putem dovedi partenerilor si clientilor nostri, ca prin spiritul inovator si strategiile de business, corectitudine si consecventa, suntem cea mai performanta echipa din domeniul fiscal, in Romania. 

Inovatia

Dezvoltare permanenta, know-how, creativitate si perseverenta: pentru ca vom fi primii care vad si inteleg tendintele si tot primii care vom propune solutiile cele mai noi, eficiente si de anduranta. 

Danubius Exim este marca inregistrata conform Legii nr/ 84/1998, inca din anul 2006 pentru clasele de produse/ servicii inscrise in fila din Registrul Marcilor.

Marca inregistrata si certificari

Certificari de calitate si securitate obtinute de companie:

Danubius Exim a obtinut certificare Lloyd’s Register pentru Managementul Calitatii, in conformitate cu standardul ISO 9001:2008 si certificare pentru Managementul Securitatii, in conformitate cu standardul ISO/IEC 27001:2013. In aprilie 2017 Danubius Exim a obtinut si certificatul PCI DSS Level 1 pentru Service Provider.

Contact
strada Vasile Gherghel, nr. 12, sector 1 011523, Bucuresti
021-224 55 24 / 021-224 55 25
© Copyright Danubius-Exim 2023. Toate drepturile rezervate.