CONTACTEAZA-NE

please enable javascript to view021 224.55.24 / 25

CENTRU SUPORTCLIENTI

Accesati suportul tehnic specializat in case de marcat prin serviciul call center.
DETALII
case de marcat

Actiune de informare din partea Directiei Generale Antifrauda Fiscala

[06-12-2016]

In data de 6 decembrie 2016 s-a desfasurat o actiune de informare la nivel national, realizata de Directia Generala Antifrauda Fiscala. 


Aceasta actiune a vizat atat comerciantii cu amanuntul, cat si comerciantii cu ridicata, precum si alte domenii in care utilizarea caselor de marcat este necesara: baruri si restaurante, hoteluri, saloane de infrumusetare etc.


In cadrul campaniei de informare DGAF a distribuit materiale informative, in care sunt mentionate atat obligatiile comerciantilor, cat si eventualele sanctiuni prevazute de lege, in cazul in care se incalca prevederile legale in vigoare.


Pe site-ul oficial www.antifrauda.ro a fost publicat un document ce contine informatii complete privind principalele documente solicitate in timpul controlului operativ si inopinat. Va atragem atentia asupra urmatoarelor aspecte:

  • verificarea documentelor care atesta fiscalizarea casei de marcat 
  • detinerea Cartii de Interventii si a Registrului special
  • Detinerea documentelor ce contin informatii privind incasarile si inregistrarea operativa a incasarilor si platilor (raport X, documente din care rezulta incasarile prin POS, chitante pentru situatiile in care incasarile au fost inscrise in registrul special, etc.).


Va rugam sa consultati documentul publicat in intregime pe site-ul DGAF.


[21-11-2016]
Duminica, 20 noiembrie 2016, a avut loc extragere aferenta lunii octombrie in cadrul loteriei bonurilor fiscal. La aceasta extragere au participat toate bonurile fiscale emise in perioada 1 – 31 octombrie 2016. REZULTATE EXTRAGERE 20 NOIEMBRIE 2016: Luna castigatoare: octombrie Ziua castigatoare: 21 Valoarea castigatoare: 168 Asadar, sunt castigatoare bonurile fiscale emise in data de 21 octombrie, care au o valoare de 168 lei. Trebuie sa verificati doar valoarea fixa in lei inscrisa pe bon, fara a lua in calcul si zecimalele. Exemplu: un bon de 168,5 lei emis in data de 21 octombrie, va fi considerat valid. Persoanele care detin un bon fiscal valid au la dispozitie 30 zile pentru a-l depune la orice sediu ANAF. Fondul de premiere va ramane de 1 milion de lei si va fi impartit la maxim 100 de castigatori. In cazul in care vor fi depuse mai multe de 100 de bonuri fiscale valide, atunci va fi organizata o noua extragere pe baza bonurilor depuse, ramanand astfel un numar de 100 de castigatori. Atentie! Un bon fiscal este considerat valid ca si castigator doar daca are inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu o casa de marcat fiscalizata (exemplu: logotipul si seria fiscala a casei de marcat, data si ora emiterii bonului, precum si numarul de ordine al acestuia). -
DETALII
[19-07-2016]
Toate persoanele juridice in Romania obligate sa foloseasca Aparate de Marcat Electronice Fiscale ( AMEF) pot achizitiona si folosi legal doar dispozitivele avizate si omologate in acest moment. Noile AMEF vor putea fi folosite de catre contribuabili numai dupa omologarea si avizarea acestora conform cu noile reglementari legale. AMEF existente spre vanzare pot fi folosite pana la sfarsitul anului 2017 doar pentru contribuabilii mici. Singurele AMEF care se pot folosi si vinde in acest moment sunt cele omologate conform reglementarilor existente. NU exista in piata spre vanzare AMEF de tip nou in acest moment si in perioada imediat urmatoare!
DETALII
[21-06-2016]
Duminica, 19 iunie 2016, a avut loc o noua extragere in cadrul loteriei bonurilor fiscale, la care au participat bonurile emise in perioada 1 – 31 mai 2016. REZULTATE EXTRAGERE 19 IUNIE 2016: Luna castigatoare: mai Ziua castigatoare: 20 Valoarea castigatoare: 79 Asadar, sunt castigatoare bonurile fiscale emise in data de 20 mai, care au o valoare de 79 lei. Trebuie asadar sa verificati doar valoarea fixa in lei inscrisa pe bon, fara a lua in calcul si zecimalele. Spre exemplu, un bon de 79,3 lei emis in data de 20 mai, va fi considerat valid. Persoanele care detin un bon fiscal valid au la dispozitie 30 zile pentru a-l depune la orice sediu ANAF. Premiul este de 1 milion de lei si va fi impartit la maxim 100 de castigatori. In cazul in care vor fi depuse mai multe de 100 de bonuri fiscale valide, atunci va fi organizata o noua extragere pe baza bonurilor depuse, ramanand astfel un numar de 100 de castigatori. Va atentionam ca un bon fiscal este considerat valid ca si castigator doar daca are inscrise elementele obligatorii care arata că a fost emis cu o casa de marcat fiscalizata (exemplu: logotipul si seria fiscala a casei de marcat, data si ora emiterii bonului, precum si numarul de ordine al acestuia).
DETALII
Copyright: © Danubius Exim 2017
Danubius Exim | Str. Vasile Gherghel, nr. 12, sector 1, Cod postal: 011523, Bucuresti | Tel: 021-224 55 24 / 021-224 55 25 | E-mail: please enable javascript to view